Actualitate

Analiză infracţiuni furt şi TLP în Alba Iulia – trim. II- 2013

90683f730b399de432426b19b8c1c795_LAsigurarea unul climat optim de siguranţă al cetăţenilor este un obiectiv urmărit în permanenţă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi pentru atingerea căruia, de la an la an au fost identificate soluţii care au făcut ca în prezent să putem spune că inspectoratul nostru dispune de resurse umane şi logistice capabile să răspundă oricărei provocări ce ar putea aduce atingere siguranţei cetăţeanului.

În ultimii ani s-a investit foarte mult în pregătirea profesională a poliţiştilor şi, în egală măsură, pentru dotarea cu echipamente performante care asigură accesul rapid la informaţie dar şi o intervenţie promptă la evenimente.

Din analizele efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a constatat că rezultatele obţinute de poliţiştii din Alba Iulia au fost bune, atât în ceea ce priveşte activitatea de prevenţie cât şi în ceea ce priveşte activitatea de combatere a infracțiunilor şi a faptelor care afectează liniştea publică şi siguranţa cetăţeanului.

În ultimii ani, pentru a preveni escaladarea violenţei stradale, poliţiştii din cadrul Inspectoratului în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţ şi procurorii din cadrul parchetelor, au manifestat exigenţă în cazul conflictelor stradale, în mare parte fiind numeroase situaţiile în care, în urma probatoriilor administrate, s-au formulat propuneri de trimitere în judecată, o parte din ei fiind cercetaţi în stare de arest.

Fermitatea poliţiei în cazurile de violenţă stradală a contribuit la prevenirea constituirii şi dezvoltării pe raza judeţului Alba de grupări infracţionale.

În trimestrul II – 2013, pe raza municipiului Alba Iulia nu au fost înregistrate fapte de tulburare gravă a ordinii şi siguranţei civice sau omoruri la comandă, comise cu arme de foc sau pentru reglarea de conturi între grupări criminale rivale.

Pe raza municipiului Alba Iulia nu au fost identificate zone cu risc criminogen ridicat, numărul evenimentelor înregistrate fiind relativ scăzut, iar faptele sesizate sunt dispersate pe întreaga localitate. Marea majoritate a faptele de tulburare a ordinii şi liniştii publice sesizate prin apelul de urgenţă s-au referit la deranjul creat de zgomotul stradal (muzică la terase sau în locuinţe).

Prezentare generală

În perioada aprilie – iunie 2013, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au fost solicitaţi pentru intervenţie de specialitate în 1.627 de cazuri semnalate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Dintre acestea, în 663 de cazuri au fost semnalate fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice (449), iar în 214 la săvârşirea de infracţiuni de furt.

În luna mai au fost înregistrate 239 de sesizări, în luna iunie 216 sesizări, iar în luna aprilie 208 sesizări. În funcţie de ziua săptămânii, cele mai multe sesizări au fost înregistrate în zilele de vineri (114) şi sâmbătă (102) iar cele mai puţine în zilele de joi (78).

Raportat la intervalul orar, cele mai multe sesizări au fost înregistrate între orele 19.00-24.00 (în medie 50 de sesizări), iar cele mai puţine sesizări au fost înregistrate între orele 05.00-07.00 (în medie 3 sesizări).

Străzile din municipiul Alba Iulia pe care, în trimestrul II 2013, au fost înregistrate cele mai multe fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi de furt, sesizate prin SNUAU 112, au fost:
Revoluţiei (52 sesizări),
Transilvaniei (49 sesizări),
Arnszberg (33 sesizări),
Vasile Goldiş (32 sesizări),
Calea Moţilor (31 sesizări)
Încoronării (27 sesizări).

Pe lângă străzile prezentate în graficul de mai sus, au mai existat 128 de străzi pe care au avut loc între 1 şi 14 fapte.

Sesizări 112 privind săvârşirea de fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice

În perioada aprilie – iunie 2013, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au fost solicitaţi pentru intervenţie de specialitate în 449 de cazuri de tulburare a ordinii şi liniştii publice semnalate prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

În luna mai au fost înregistrate 170 de sesizări, în luna iunie 149 sesizări, iar în luna aprilie 130 sesizări. În funcţie de ziua săptămânii, cele mai multe sesizări au fost înregistrate în zilele de vineri (87) şi sâmbătă (70) iar cele mai puţine în zilele de marţi (46).

Raportat la intervalul orar, cele mai multe sesizări au fost înregistrate între orele 22.00-24.00 (în medie 45 de sesizări), iar cele mai puţine sesizări au fost înregistrate în orele dimineţii 05.00-06.00 (2 sesizări), în timp ce în intervalul orar 06.00 – 07.00 nu a fost înregistrată nicio sesizare de această natură.

Străzile din municipiul Alba Iulia pe care, în trimestrul II 2013, au fost înregistrate cele mai multe fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, sesizate prin SNUAU 112, au fost:

Transilvaniei (37 sesizări),
Revoluţiei (28 sesizări),
Vasile Goldiş (25 sesizări),
Arnszberg (24 sesizări),
Calea Moţilor (18 sesizări),
Încoronării (16 sesizări),
Alexandru I. Cuza (16 sesizări)

Pe lângă străzile prezentate în graficul de mai sus, au mai existat 91 străzi pe care au avut loc între 1 şi 6 fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

De menţionat este faptul că majoritatea acestor sesizări, înregistrate în trimestrul II – 2013 pe raza municipiului Alba Iulia, au vizat fapte de tulburare a odinii şi liniştii publice prin muzică.

Sesizări 112 privind săvârşirea de fapte de furt

În perioada aprilie – iunie 2013, prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au fost solicitaţi pentru soluţionarea a 214 de infracţiuni de furt.

În luna aprilie au fost înregistrate 78 de sesizări, în luna mai 69 sesizări, iar în luna iunie 67 sesizări. În funcţie de ziua săptămânii, cele mai multe sesizări au fost înregistrate în zilele de luni (42) şi marţi (42) şi iar cele mai puţine în zilele de joi (17).

Raportat la intervalul orar, cele mai multe sesizări au fost înregistrate între orele 11.00-12.00 (19 de sesizări) şi între orele 18.00 – 19.00 (16 sesizări), iar cele mai puţine sesizări au fost înregistrate în cursul nopţii (între orele 24.00 – 02.00 şi 05.00 07.00, fiind înregistrate câte 2 sesizări). .

Străzile din municipiul Alba Iulia pe care, în trimestrul II 2013, au fost înregistrate cele mai multe sesizări de furt, semnalate prin SNUAU 112, au fost:

Revoluţiei (24 sesizări),
Calea Moţilor (13 sesizări),
Transilvaniei (12 sesizări),
Tudor Vladimirescu (11 sesizări),
Încoronării (11 sesizări).

Pe lângă străzile prezentate în graficul de mai sus, au mai existat 64 străzi pe care au avut loc între 1 şi 2 furturi.

Îi asigurăm pe cetăţenii judeţului nostru că poliţia din Alba are strategia, resursele materiale şi umane necesare pentru a face faţă provocărilor dinamicii infracţionale pentru ca cetăţenii din judeţul nostru să se simtă în siguranţă şi vom răspunde prompt şi cu fermitate ori de câte ori liniştea cetăţenilor din judeţul nostru va fi tulburată.

Poliţia naţională va rămâne una dintre cele mai importante instituţii de aplicare a legii iar cei care îi slujesc, adică poliţiştii, prin profesionalism, credinţă, devotament şi fermitate, vor reuşi să-şi îndeplinească cu succes toate misiunile ce le sunt încredinţate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...