ALBA
Cultura, Evenimente, Stiri, Stiri Sebes

Ana Blandiana, laureata a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” – Opera Omnia, 2019 își va lansa cel mai nou volum la Târgul de Carte Alba Transilvana

În perioada 6-8 iunie 2019, Alba Iulia va găzdui cea de-a XII-a ediție a Târgului de Carte Alba Transilvana, eveniment cultural marcant organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Ediția din acest an a târgului de carte se va bucura de prezența scriitoarei Ana Blandiana, proaspăt laureată a Premiului Național pentru Poezie – Opera Omnia, ediția a III-a, premiu ce a fost decernat la Casa memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, în data de 9 mai 2019.

Ana Blandiana este considerată una dintre cele mai importante personalități contemporane ale literaturii române. Pseudonimul său literar își are originile în denumirea satului natal al mamei sale, comuna Blandiana din județul Alba, unde revine cu drag de câte ori are ocazia. Alături de premiul recent câștigat la Lancrăm, Ana Blandiana a primit de-a lungul timpului numeroase premii literare, acordate pentru importanta sa opera. Câteva dintre acestea sunt: Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, 1969; Premiul pentru poezie al Academiei Române, 1970; Premiul pentru proză al Asociației Scriitorilor din București, 1982; Premiul Internațional „Gottfried von Herder”, Viena, 1982; Premiul Național de Poezie, 1997; Premiul „Opera Omnia”, 2001; Premiul Internațional „Vilenica”, 2002; Premiul „Poetul European al Libertății”, pentru volumul Patria mea A4, care a apărut în traducere poloneză în ianuarie 2016.

Poeta Ana Blandiana este invitata specială a Târgului de Carte Alba Transilvana, unde, sâmbătă, 8 iunie 2019, începînd cu ora 14:00, la spațiul de evenimente de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va lansa cea mai recentă carte intitulată ”Variațiuni pe o temă dată”. Cu acest prilej, poeta va sta de vorbă cu publicul prezent, va acorda autografe și va vorbi despre opera și viața sa.

Evenimentul face parte din programul proiectului 4.1. Târgului de Carte Alba Transilvana iar intrarea la toate evenimentele din cadrul târgului este liberă.

Distribuie Acum

15 mai 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...