Stirea Zilei, Stiri Sebes

Amenzi uriașe date de inspectorii ITM Alba pentru nereguli în domeniul relațiilor de muncă

itm braila

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2020, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Incepând cu data de 10.11.2020 la nivelul județului Alba se desfășoară,Campania Națională pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea în muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID -19, campanie dispusă și monitorizată de către Inspecția Muncii. In cadrul acestei campanii au fost verificate un număr de 18 societăți comerciale cu un număr de peste 50 de salariați care potrivit prevederilor legale în vigoare ( art.17 și art.21. din Legea nr.55/2020 modificată) au obligatia de a-și organiza procesul de muncă în vederea reducerii riscului de contaminare cu Covid19, prin munca la domiciliu, telemuncă ori decalarea programului de lucru. Campania va continua până la data de 24.11.2020, inspectorii de muncă urmând a stabili în colaborare cu reprezentanții unităților controlate măsurile adecvate în vederea reducerii riscului de contaminare a lucrătorilor cu virusul Sars-Cov2 și a sancționa contravențional orice nerespectare a acestor prevederi legale.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 09 –14.11.2020, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 41

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 8.241

Din care – femei : 2.545

Număr deficienţe constatate: 92

Nr.persoane fără forme legale de angajare : 1

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 14

Din care :

– 9 amenzi- in valoare de 33.000 lei;

din care 1 amendă in valoare de 20.000 lei pentru muncă nedeclarată( 1 persoană depistată în lucru fără a avea întocmit contract individual de muncă );

– 5 avertismente;

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 noiembrie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...