Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Amenzi record acordate de inspectorii ITM Alba cu ocazia unei acțiuni de verificare derulată în tot județul

În perioada 20 – 29.11.2019, s-a derulat la nivelul județului Alba, Campania națională de verificare a modului de respectare a legislației muncii în domeniul relatiilor de munca la angajatorii care desfășoara activitatea de transporturi rutiere de mărfuri CAEN 4941 și transporturi de călători în regim urban, suburban și metropolitan CAEN 4931, campanie monitorizata direct de către Inspecția Muncii. Cu acest prilej s-au verificat aspecte vizând încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, timpul de muncă și de odihnă, repausul zilnic și săptămânal, munca de noapte, evidența muncii prestate.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 25 – 29.11.2019, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 35 de unităţi, ocazie cu care au fost constatate 54 de deficienţe pentru care au fost aplicate angajatorilor 13 sancțiuni (7 amenzi în cuantum de 64.900 lei, din care o amendă de 60.000 lei pentru muncă nedeclarată și 6 avertismente).

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 25 de unităţi la care au fost constatate 35 de deficienţe pentru care au fost acordate 5 avertismente și 3 amenzi în valoare de 12.500 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 decembrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...