Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures

Amenzi în valoare de 87.500 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba la agenți economici din județ

În perioada 14 – 16 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici din județ, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind comerțul și cele impuse de starea de urgență.

Astfel, au fost verificați 236 de agenți economici și au fost constatate 64 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 87.500 de lei. Dintre sancțiuni, 34 au fost aplicate la Legea 12 privind comerțul, 7 la OUG 28 din 1999 privind obligația de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, 11 la ordonanțele militare în condițiile stării de urgență, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor au fost identificate și confiscate băuturi și produse alimentare a căror termen de valabilitate era expirat, în valoare de 4.475 de lei și a fost indisponibilizată suma de 1.020 lei.

Acțiunile de control vor continua.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 aprilie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...