Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Amenzi în valoare de 54.500 de lei și 14 avertismente acordate de inspectorii ITM Alba pentru ”muncă la negru”

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2020, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Începând cu data de 15 iunie a.c., la nivelul județului Alba, a fost declanșată Campania națională privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă, campanie care se va derula până la data de 24.08.2020.

De asemenea, în perioada 07 – 09.08.2020, au fost organizate ample acțiuni de control, împreună cu reprezentanți ai D.S.P.Alba, I.J.P.Alba si ANSVSA Alba, la unitățile de pe raza județului Alba care au deschis terase, privind respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție anti-covid stabilite de Guvernul României, cu acest prilej fiind verificate peste  40 de unități de profil.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 03 – 09.08.2020,  în  activitatea de control, sunt redate mai jos. 

În domeniul relațiilor de muncă au fost controlate 41 de societăți comerciale, ocazie cu care au fost constatate 73 de deficienţe. Cu „muncă nedeclarată” au fost depistate 2 persoane pentru care au fost acordate 20 de sancțiuni, din care 6 amenzi în valoare totală de 54.500 lei și 14 avertismente.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 august 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...