Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Amenzi în valoare de 11.500 de lei acordate de inspectorii ITM Alba pentru deficiențe constatate în relațiile de muncă

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2020, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Începând cu data de 15 iunie a.c., la nivelul județului Alba, a fost declanșată Campania națională privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă, campanie care se va derula până la data de 17.07.2020.

De asemenea,în perioada 03 – 04.07.2020, au fost organizate ample actiuni de control, împreună cu reprezentanți ai D.S.P.Alba, I.J.P.Alba si ANSVSA Alba, la unitățile de pe raza județului Alba care au deschis terase, privind respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție anti-covid stabilite de Guvernul României; cu acest prilej au fost verificate peste 90 de unități de profil.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.06.–04.07.2020, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 38

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 377

Din care – femei : 170

Număr deficienţe constatate: 87

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 13

Din care :

– 5 amenzi in valoare totala de 11.500 lei,

  • 8 avertismente;

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...