Actualitate

Amenzi de peste 14.000 lei date de poliţiştii din Alba

În săptămâna 23 – 29 martie, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi în special a celor în care sunt implicaţi pietonii.
În cele 7 zile de acţiune au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 279 de pietoni care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi 36 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ce traversau regulamentar strada. Complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, celor 36 de şoferi le-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 14.527 lei.

Traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii pietonilor, reprezintă cauze principale generatoare de accidente rutiere.

Pentru a nu fi implicaţi în astfel de evenimente, Inspectoratul de Poliție Judeţean Alba recomandă pietonilor:
• traversaţi strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.
• Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.
• Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului;
• Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misiune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.
• După coborârea din mijloacele de transport public, nu traversaţi strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...