Social

Amenzi de peste 130.000 de lei aplicate de Protecția Consumatorului Alba în noiembrie

In-luna-iulie--amenzi-de-peste-100-000-de-lei-de-la-Protectia-Consumatorilor-AlbaÎn perioada 01.11.2013-30.11.2013 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat327 acţiuni de control, în urma cărora s-au întocmit: 225 procese verbale de constatare a contravenţiei și 102 procese verbale de constatare.
Cele 327 acţiuni de control ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au fost finalizate prin întocmirea unui număr de 225 procese verbale de constatare a contravenţiei încheiat, astfel:la produse alimentare: 59;
la produse nealimentare: 98; servicii nealimentare: 12; servicii alimentare: 56.
O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ şi a celor aflaţi în mediul rural.
Măsurile luate în conformitate cu prevederile legale s-au bazat şi pe examinarea unor probe recoltate din loturi de produse asupra cărora au existat indicii că pot prejudicia viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.
Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse.
Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens procese verbale de distrugere.
Abateri constatate şi măsuri dispuse
Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului este de 1.016 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Valoarea totală a mărfurilor extracomunitare neconforme controlate în perioada raportată oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului uman produse este de 410 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici, şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.
-Valoarea produselor distruse cu menţionare în procese verbale de constatare a contravenţiei este de 240 lei.
-Valoarea marfurilor distruse cu PVD – 42 lei.
Valoarea totală a amenzilor aplicate în perioada raportată 01.11.2013 – 30.11.2013 prin 85 procese verbale de constatare a contravenţiei este de 131.750 lei.
Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite): 33.500 lei.
În perioada de raportare, respectiv 01.11.2013-30.11.2013, consumatorii au reclamat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba nemulţumirea lor cu privire la calitatea produselor şi serviciilor în 32 reclamaţii înregistrate. În perioada 01.11.2013-30.11.2013 au fost cercetate 26 reclamaţii, din care:
-2 închise cu rezolvare amiabilă;
-2 concluzionate ca fiind întemeiate;
-17 concluzionate ca fiind neîntemeiate;
-3 redirectionate;
-2 clasate;
-0 nesolutionabile;
-6 in curs de cercetare.
Este foarte important de reţinut că valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 1.100 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 decembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...