Actualitate

Amenzi de peste 130.000 aplicate de Protecția Consumatorului Alba

În luna iulie Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 292 acţiuni de control, în urma cărora s-au întocmit: 134 procese verbale de constatare a contravenţiei și 158 procese verbale de constatare Cele 292 acţiuni de control ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au fost finalizate prin întocmirea unui număr de 134 procese verbale de constatare a contravenţiei încheiat, astfel : la produse alimentare: 39; la produse nealimentare: 6; servicii nealimentare: 44; servicii alimentare: 0; alte segmente: 45.
O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ şi a celor aflaţi în mediul rural.
Valoarea totală a produselor si serviciilor neconforme controlate este de 29.616,95 lei. Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului.
Valoarea totală a produselor si serviciilor neconforme extracomunitare controlate în perioada raportată este de 6857,19 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului.
Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici, şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.
Valoarea totală a amenzilor aplicate prin 131 procese verbale de constatare a contravenţiei este de 130.250 lei.
Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite): 37.250 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...