Actualitate

Amenzi de peste 123.000 lei aplicate în februarie de Protecţia Consumatorului Alba

În luna februarie 2015 Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a desfăşurat 259 acţiuni de control, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în urma cărora s-au întocmit 106 procese verbale de constatare a contravenţiei, 134 procese verbale de constatare, 9 procese verbale de prelevare, 10 procese verbale de distrugere.

Cele 106 procese verbale de constatare a contravenţiei s-au încheiat la produse alimentare (66), produse nealimentare (8), servicii nealimentare (6), alte segmente (26). Totalul sancţiunilor aplicate în perioada menţionată prin procesele verbale de constatare a contravenţiei este în număr de 133 din care 66 avertismente şi 67 amenzi contravenţionale în valoare de 123.900 lei. Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) este în valoare de 25.400 lei.

Valoarea totală a produselor şi serviciilor neconforme controlate este de 21.364 lei, din care extracomunitare în valoare de 11.451 lei.

Pentru deficienţele constatare s-au dispus măsuri de oprire temporară sau definitivă de la comercializare a produselor constatate cu abateri precum şi opriri temporare de la prestarea serviciilor şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor constatate. Valoarea totală a produselor cu abateri oprite temporar de la comercializare este de 4.752 lei iar valoarea celor oprite definitiv de la comercializare este de 1.951 lei, pentru care s-au întocmit procese verbale de distrugere sau de retragere de la comercializare.

În cursul lunii februarie s-au înregistrat un număr de 53 de reclamaţii, din care 13 au fost închise cu rezolvare amiabilă, 7 concluzionate ca fiind întemeiate, 8 redirecţionate, 3 retrase, 1 nesoluţionabilă, 1 în curs de cercetare. Contravaloarea achitată de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 386 lei.

Acţiunile de control tematice au avut ca obiect verificarea respectării prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indicarea preţurilor la comercializarea produselor alimentare, încadrarea produselor alimentare în data durabilităţii minimale, respectiv data limită de consum precum şi modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea şi calitatea orezului, a legumelor şi fructelor, a produselor tradiţionale, a pâinii şi produselor de panificaţie. Deasemenea s-au întreprins acţiuni tematice de control în unităţi de alimentaţie publică şi magazine alimentare dar şi de verificare a respectării OUG 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...