Actualitate, Stiri

Amenzi de peste 115.000 lei date de poliţiştii din Alba în doar două zile

politie-girofarPoliţiştii din Alba au continuat seria verificărilor din perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale şi au constatat, sfârşitul săptămânii trecute, 14  infracţiuni şi au aplicat 612 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 115.983 lei.

În perioada 01-19.04.2014, la nivelul întregii ţări au loc acţiuni preventiv-reactive, în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox.

În cursul zilelor de sâmbătă, 05 aprilie a.c. şi duminică 06 aprilie a.c, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru revenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Astfel au fost verificaţi 141 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 648 mijloace de transport. În urma acestor controale au fost constatate 14 infracţiuni.

Totodată au fost aplicate 612 sancţiuni contravenţionale, din care 509 sunt la  regimul circulaţiei rutiere, 59 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 31 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 115.983 lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate, poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 4,992 lei.

Poliţişti de investigare a fraudelor, cu sprijinul specialiştilor din cadrul D.S.V.S.A Alba au identificat în incinta punctului de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Săsciori, judeţul Alba, o persoană de sex femeiesc, care a efectuat acte de comerţ şi nu a eliberat bonuri fiscale pentru suma de 271 lei. De asemenea în incinta punctului de lucru a fost identificată cantitatea de 33 kg produse din carne şi 150 ouă, fără ca acestea să fie etichetate corespunzător. Aceste produse au fost confiscate de către lucrătorii D.S.V.S.A. Alba urmând a fi direcţionate către un centru de incinerare.

Persoana de sex femeiesc, G.D., de 30 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 12/1991 cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar  suma de 271 lei neevidenţiată a fost  confiscată.

Totodată lucrătorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au sancţionat contravenţional în baza H.G. 984/2005, pe F.G., de 34 de ani, administrator al respectivei societăţi comerciale, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...