Actualitate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Amenzi de până la 3000 de lei pentru proprietarii de autovehicule care au sisteme antifurt neconforme

Codul rutier în vigoare permite proprietarilor de autovehicule să monteze pe mașini orice tip de alarmă auto, dar și sisteme sonore antifurt, dar numai pe cele ce respectă anumite reguli. În caz contrar, amenzile pot ajunge și la 3000 de lei.

În primul rând, semnalul emis de dispozitivul de alarmă nu trebuie să fie mai lung de un minut.

Intensitatea semnalului acustic nu trebuie să depășească un anumit prag fonic. Ce înseamnă asta: potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr. 536/1997, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente, într-o cameră cu ferestrele închise, este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții (22:00 – 06:00).

Regulamentul de aplicare a Codului rutier interzice alarmele auto extrem de sensibile, ce se declanșează chiar și la trecerea altei mașini.

Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul.

Posesorii de mașini care încalcă aceste prevederi ale legislației rutiere riscă amenzi contravenționale din clasa a IV-a de sancțiuni, adică amenzi cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă. Ținând cont de faptul că, în acest an, punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, amenzile pe care le-ar putea primi cei care utilizează o alarmă auto ce nu respectă regulile impuse de lege sunt cuprinse între 1.305 lei și 2.900 de lei.

sursa: bugetul.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 august 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...