SEBES ALBA
Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Amenzi de 69.000 de lei acordate în urma unei acțiuni a IPJ Alba care a vizat abaterile de la normele regimului silvic

În zilele de 2 și 3 octombrie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Alba și specialiști din cadrul ocoalelor silvice.

Cu această ocazie au fost efectuate 84 de controale, din care 18 în fondul forestier, 62 pe drumurile publice şi 4 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 212 autovehicule şi 7 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.000 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 567 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 16 infracțiuni, din care 11 la Codul Silvic.

Distribuie Acum

7 octombrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *