Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Amenzi de 43000 de lei acordate de inspectorii ITM Alba pentru ”muncă nedeclarată”

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2019, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

În luna iunie 2019, la nivelul ITM Alba se va derula „Campania națională pentru desfășurarea acțiunilor de control în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor- cod CAEN, 41,42,43, dispusă de Inspecția Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 03.06.-07.06.2019, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 42 de unități, ocazie cu care au fost constatate 48 de deficienţe. O persoană a fost depistată cu „muncă nedeclarată”, neregula fiind sancționată cu 20000 lei, în timp ce angajatorilor le-au fost acordate 3 amenzi în cuantum de 23000 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iunie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...