ALBA
Actualitate, Stirea Zilei

Ambasadorul Statului Palestina, se află in Județul Alba

Marţi, 6 septembrie 2016, Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a primit vizita unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România.

Înalţii oaspeţi şi-au exprimat interesul de a dezvolta o relaţie de cooperare internaţională a localităţii Beit Sahour, reprezentată la întâlnire prin domnul primar Hani Abdalmasih, cu Municipiul Sebeş, intenţiile declarate fiind de a dezvolta o nisă de schimburi culturale şi turism religios. De asemenea, a fost exprimat interesul de a organiza vizita unui grup de oameni de afaceri din Statul Palestina, în zona noastră, având în vedere proximitatea cu reşedinţa de judeţ, Alba-Iulia, un alt reper de interes pentru delegaţia palestiniană.

Menţionăm faptul că localitatea Beit Sahour se află sub administrarea Autorităţii Naţionale Palestiniene, este situată în vecinătatea Betleem-ului, are o populaţie de circa 15.000 de locuitori, din care majoritatea sunt creştini (80%), iar 20% sunt musulmani. Localitatea este înfrăţită cu 20 de oraşe din Bahrain, Italia, Franţa, Grecia, Olanda, Chile, Iordania, Qatar, Germania, Lituania.

Delegaţia a fost compusă din: Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, domnul Assem Kordi, consilier Ambasada Statului Palestina, domnul Hani Abdalmasih Al-Hayek, primarul localităţii Beit Sahour, doamna Nawal Shomali, consilier local, domnul Raja Bannoura, consilier local, domnul Nabeel Boulus, inginer, şeful departamentului tehnic.

„Suntem de acord cu propunerea de a dezvolta acest parteneriat cu municipalitatea Beit Sahour şi considerăm că orice deschidere este pozitivă. Sebeşul este un oraş dezvoltat economic, avem obiective turistice care în acest moment nu sunt suficient puse în valoare, însă acesta este rolul nostru, ca administraţie publică şi avem tot interesul să progresăm. Domeniile de cooperare care ne dorim să prevaleze în raporturile dintre comunităţile cu care suntem înfrăţiţi vizează cultura, educaţia, învăţământul, adică elemente şi simboluri care unesc oamenii din toate colţurile lumii. Eu am convingerea că o relaţie de parteneriat presupune cunoaşterea şi deschiderea către specificul ambelor părţi şi sublinierea celor mai reuşite exemple. Sunt sigur că vom găsi cele mai inspirate căi pentru a apropia comunităţile noastre.” [Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebeş]

 

 

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare

 Primăria Municipiului Sebeş

Distribuie Acum

7 septembrie 2016

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...