Actualitate, Stiri

Alte opt cazuri confirmate cu diagnosticul de Hepatită A, la Dumbrava

analizeRezultatele analizelor efectuate la cei opt copii interneţi la Spitalul Municipal Aiud, suspecţi de Hepatită A, au confirmat diagnosticul. Aceştia vor rămâne internaţi în unitatea medicală din Aiud pentru tratament.

Patru copii de la Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava, Casa de tip familial, au fost diagnosticaţi cu Hepatită virală tip A, în perioada 18 – 25 martie. Alţi opt copii au prezentat simptome şi au fost internaţi în Spitalul Municipal Aiud, până la obţinerea rezultatelor analizelor. Din păcate, diagnosticul a fost confirmat pentru toate cele opt cazuri.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, unul din primii copii îmbolnăviţi învaţă la Şcoala Specială din Dumbrava, doi la Şcoala Primară şi unul la grădiniţa din localitate. Până acum au fost luate o serie de măsuri pentru prevenirea apariţiei de noi îmbolnăviri: internarea şi izolarea cazurilor, supravegherea contacţilor de colectivitate prin  examen clinic şi examene de urină periodice, evitarea aglomerărilor pe perioada maximă de incubaţie, copiii la care examenele de loborator sunt modificate vor fi timişi pentru stabilirea diagnosticului la Spital Municipal Aiud, contacţii susceptibili au fost vaccinaţi în numar de 79, până astăzi, 31.03.2014, dezinfecţie curentă şi continuă  în unităţile de învăţământ , la spaţiile de cazare, bloc alimentar şi grupuri sanitare cu substanţe dezinfectante clorigene, recomandarea aprovizionării continue cu material de curăţenie şi substanţe dezinfectante astfel încât să se asigure în permanenţă dezinfecţia eficientă prevenirii imbolnăvirii, prin suplimentarea stocului existent, educaţia pentru sănătate şi promovarea sănătăţii, s-a prelevat o probă de apă din blocul alimentar – corespunzător chimic şi bacteriologic (Raport de încercere 104/27.03.2014.) şi s-a recomandat asanarea perimetrului din jurul foselor septic.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...