Actualitate, Politica

Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu s-au întâlnit cu Henri Malouse

Dialogul social este necesar în cazul tuturor priorităților legislative, atât Parlamentul, cât și Guvernul având nevoie de expertiza societății civile în elaborarea unor proiecte de legi adaptate la nevoile populației, au subliniat miercuri, la București, co-președintele PNL Alina Gorghiu și prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, în cadrul întâlnirii cu președintele Comitetului Economic și Social European (EESC), Henri Malosse.

Co-președintele PNL i-a mulțumit președintelui EESC pentru inițiativa de a avea o întrevedere și cu reprezentanții opoziției în cadrul vizitei sale în România și a adăugat că printre prioritățile legislative ale PNL se numără Codul electoral, ridicarea imunității parlamentarilor, revizuirea Constituției, Codul fiscal sau finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, iar în fiecare din aceste cazuri consultările cu societatea civilă sunt necesare.

Cătălin Predoiu a menționat faptul că România are nevoie de toate aceste schimbări legislative și de o politică de specilizare care să crească competitivitatea și performanța în anumite domenii cheie, însă acest lucru e imposibil de pus în practică de către un Cabinet lipsit de credibilitate, așa cum este actualul Guvern.

În ceea ce-i privește pe românii din diaspora și problemele întâmpinate de aceștia la votul pentru alegerile prezidențiale, Alina Gorghiu a reiterat necesitatea adoptării votului prin corespondență.

„PNL, prin reprezentanții săi, a avut mai multe întâlniri și dezbateri pe subiectul votului românilor din diaspora, atât cu societatea civilă din țară, cât și cu reprezentanții românilor de peste hotare. Rezultatul a fost proiectul de lege privind votul prin corespondență depus de PNL în Parlament. Proiectul a fost trimis către toate grupurile parlamentare și sper că vom avea sprijinul colegilor din celalte partide în demersul nostru de a da posibilitatea tuturor românilor de peste hotare să voteze”, a spus Alina Gorghiu.

Un alt subiect al întâlnirii a fost intrarea României în spațiul Schengen, președintele EESC menționând că susține aderarea celor două state, România și Bulgaria, la spațiul Schengen, acest lucru putându-le oferi pârghii necesare pentru dezvoltarea economică.

Biroul de presă PNL

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...