Comunicate, Locale, Politica, Stiri

Alin Stanciu și echipa PSD pentru Consiliul Local Alba Iulia: Locuri de parcare, dezvoltare urbană modernă și prietenoasă cu mediul

Înființarea de noi locuri de parcare, implementarea unei strategii de dezvoltare urbană modernă și prietenoasă cu mediul sunt proiecte importante ale echipei PSD pentru municipiul Alba Iulia.

În lipsa unei strategii de dezvoltare pe termen lung, cu reguli stricte și clare privind clădirile nou construite, Alba Iulia s-a dezvoltat haotic. Zone verzi au fost amenajate unde a rămas loc, trotuarele au fost înjumătățite, iar spațiile pentru construcția de noi piste pentru bicicliști lipsesc.

”Așadar, voi lua măsuri pentru elaborarea celui mai bun plan de dezvoltare urbană pentru Alba Iulia. Acesta trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, indici și indicatori urbanistici adecvați municipiului nostru, astfel încât să nu se mai construiască blocuri între case, iar regimurile de aliniere și înălțime să fie respectate. De asemenea, în unele zone, trebuie regândită conformația părții carosabile, trotuarului și scuarului, pentru a putea fi amenajată și o pistă pentru bicicliști, extrem de importantă pentru ca un oraș să devină prietenos cu mediul.

Toate imobilele din Alba Iulia, nou construite, trebuie să respecte anumite nuanțe cromatice prestabilite. Având o strategie de dezvoltare urbană bine pusă la punct, întocmită după consultarea reală a cetățenilor și a asociațiilor de locatari, Alba Iulia va arăta altfel. În lipsa acesteia, municipiul nostru s-a dezvoltat haotic. Trotuarele din unele zone fie lipsesc, fie sunt prea înguste. În alte zone, la trecerea de pietoni, trotuarul nu a fost uniformizat cu asfaltul.

Situația parcărilor o cunoaștem cu toții. Numărul acestora este aproape de trei ori mai mic decât al autoturismelor. Soluția pentru un oraș în dezvoltare este construirea de parcări subterane și supraterane și nu taxarea puținelor locuri existente sau ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Mobilitatea urbană și planificarea urbană durabilă sunt proiecte extrem de importante pentru mine și pentru echipa PSD de consilieri locali. Vom munci pentru creșterea calității vieții, pentru ca Alba Iulia să devină un oraș prosper!” – Alin Stanciu, candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia.

Alin Stanciu,

Candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia

Pentru un oraș prosper!

Viitorul primar al municipiului este obligat să ia măsuri pentru elaborarea celui mai bun plan de dezvoltare urbană…

Publicată de Alin Stanciu pe Luni, 31 august 2020

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

Executat de SEBEȘANUL MEDIA SRL 

CUI mandatar financiar județean 21200019

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 septembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...