Comunicate, Locale, Politica, Stiri

Alin Stanciu: ”Creșă în cartierul Tolstoi – proiect din programul nostru la Primăria Alba Iulia”

COMUNICAT DE PRESĂ

Alba Iulia are nevoie de majorarea numărului de locuri la creșe, prin înființarea unora noi, astfel încât părinții să își poată reîncepe cu inima împăcată serviciul, după încheierea concediului de creștere a copilului.

În Alba Iulia, există doar trei creșe, în cartierele Ampoi și în Cetate, cu doar 165 de copii. Din păcate, locurile la creșele din municipiu nu au fost niciodată suficiente. Spre exemplu, la înscrierile din vara acestui an, peste 130 de copii au fost au fost respinși. Astfel de situații, din păcate, nu sunt  singulare și cu toate acestea în timp nimic nu s-a schimbat. Neglijența administrativă a pus părinții într-o situație imposibilă, fiind nevoiți să se îngrijească și de copii și să își vadă, în același timp, și de serviciu.

În cartierul Tolstoi se află o clădire dezafectată care, odinioară, pe vremea când în municipiu funcționa sistemul centralizat de încălzire, avea destinația unei „centrale termice”. În jurul ei regăsim un mic spațiu verde, dar și un tobogan, un balansoar, o hintă și câteva băncuțe. Zona este liniștită, lipsită de trafic și corespunzătoare pentru funcționarea unei creșe.

În programul nostru pentru următorii patru ani se regăsește transformarea acestei clădiri în creșă, având în vedere numărul relativ mare de copii din cartier, nevoia resimțită de familiile tinere și, de asemenea, necesitatea unor astfel de obiective la nivel de municipiu.

Din echipa de consilieri locali ai PSD Alba Iulia fac parte 5 profesori și alți 16 oameni care înțeleg cât de importantă este oferirea serviciilor de educație timpurie. Consiliul local asigură, potrivit competențelor sale, condițiile materiale și financiare necesare pentru buna funcționare a instituțiilor și serviciilor publice de educație – precum creșele – de sub autoritatea sa.

De asemenea, este necesară o direcție a primăriei numită Direcția Generală a Creșelor care să coordoneze întreaga activitate a creșelor de pe raza municipiului. Totodată, sugerez părinților din Alba Iulia să se constituie într-un grup/asociație deoarece au mai multe șanse ca vocea lor să fie ascultată.

Alin Stanciu,
Candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia
Pentru un oraș prosper!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 august 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...