Actualitate, Stirea Zilei

ALEXANDRU PEREŞ PNL: Ne putem aştepta ca RMGC să ceară despăgubiri statului român

Senatorul PNL, Alexandru Pereş a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că priveşte cu părere de rău situaţia de la Roşia Montană unde RMGC a decis să trimită în şomaj 35% din angajaţii companiei după ce firma nu a primit de ani de zile un răspuns în ce priveşte proiectul minier din zonă.

Alexandru Pereş a spus că statului român să i se ceară despăgubiri în acest caz.

„Era de aşteptat ce s-a întâmplat. Eu ştiu şi un lucru care mă deranjează şi chiar mă sperie, chiar dacă de câteva ori Victor Ponta ne-a asigurat că România are un excedent bugetar, s-ar putea ca unele acţiuni pe care chiar aceste mari firme care nu au reuşit în România deşi au avut avize şi tot felul de minunăţii pentru a putea să îşi înceapă activitatea, cum a fost şi RMGC, să ne ceară acele despăgubiri pe care România trebuie să le dea dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu această companie în ce priveşte clarificarea situaţiei de la Roşia Montană. Vom vedea în instanţe, dar probabil nu cele din România cum ” a spus senatorul Alexandru Pereş.

Parlamentarul a spus că dacă s-ar fi pornit proiectul cu respectarea normelor de mediu şi legislaţie judeţul Alba ar fi avut foarte mult de câştigat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...