Actualitate, Politica

Alexandru Pereş: „Oare unde sunt cele 1 milion de locuri de muncă promise de USL în 2012?”

03.Alexandru PeresSenatorul Alexandru Pereş a avut astăzi o luare de poziţie cu provire la cifrele îngrijorătoare în ceea ce priveşte rata şomajului, în judeţul Alba. Acesta spune că social-liberalii neagă realitatea prin declaraţii optimiste, nefondate.

„Mai nou, presa locală este plină de paradoxuri! Săptămâna aceasta am aflat că județul Alba este pe podium la… șomaj! Ne situăm pe locul trei în țară, după județele Teleorman și Vaslui, ca valoare a ratei șomajului. Județul Alba are potențial economic, și totuși nu reușim să ne smulgem din acest șomaj cronic! Tot mai nou, domnul doctor Ioan Dârzu declară solemn ca România este pe drumul cel bun?! Oare unde trăiește liderul PSD de nu este informat de dezastrul economic și de problema locurilor de muncă, mai ales din zona Apusenilor?

Ramurile industriale cu care odată ne lăudam au ajuns să fie istorie și iată cum istorie au ajuns să fie și locurile de muncă, iar cei care au de suferit sunt bineințeles locuitorii județului. Mineritul, producția de amament, metalurgia neferoasă, producția de produse clorosodice, producția de mobilă, sunt domenii în care excelam. Însă, fără susținere, implicare și înțelegere și din partea Guvernului, am ajuns unul dintre județele cu cele mai crescute rate ale șomajului. Iar viața locuitorilor județului Alba este departe de a fi ușoară. Cu eșecul în minerit, distrugerea industriei metalurgice, cu un nou Cod Silvic care va introduce interdicții drastice cu privire la accesul oamenilor, dar și a animalelor domestice în fondul forestier, echilibrul care exista în acele zonele montane va fi și mai mult tulburat. Nu numai că vom avea șomeri la orașe, dar vom avea și locuitori ai zonelor de munte care nu vor mai putea să își asigure, ca până acum, traiul de zi cu zi. Și iată cum, dintr-un județ care oferea multe, am ajuns un județ care nu mai oferă apoape nimic! Oamenii se îndreaptă spre alte țări din UE sau non – UE, chiar și așa, necunoașterea unei limbi străine sau insuficienta pregătire profesională, criza economică prelungită, discriminarea, fac ca nici străinătatea să nu mai fie o soluție atractivă. Cu tristețe, dar și realism, trebuie să spunem că România a devenit o țară exportatoare de specialiști, de personal medical de specialitate, dar și de muncitori necalificați! Iar Guvernul USL sau mai nou USD, nu reușește să readucă echilibrul social atât de necesar mai ales acum la începutul anului 2014!

În județul Alba, demografia este din ce în ce mai scăzută! Avem peste 101 mii de pensionari, dintr-o populație de aproximativ 320 mii. Aproape 30% dintre locuitorii județului sunt persoane care au intrat la pensie! Nașterile sunt din ce în ce mai rare, populația tot mai blazată, fără speranța unui viitor promitățor. Există cumva o strategie USL pe aceste probleme? Nici vorbă! Strategia Guvernului Ponta este de a supraviețui el la putere precum si visul prezidențiabilului pentru ”sărbătoritul conducător” al USL!

În lipsa unor programe derulate de Ministerul Muncii, care să stimuleze intrarea șomerilor pe piața muncii, care să ajute la reorientarea și reintegrarea profesională, nu există speranțe că numărul de șomeri va scădea. Însă probabil doamna Mariana Câmpeanu, încă ministru al muncii dar ajuns la vârsta senectuții, e prea ocupată să ajute diverși membri ai familiei să fie încadrați ca persoane invalide sau cu handicap, pentru a putea beneficia de ajutorul oferit de stat în aceste cazuri. Un Guvern USL îndoielnic generează legi îndoielnice, iar populația este și va fi, în continuare, afectată de aceste decizii politice luate în detrimentul cetățenilor! Închei, cu deja-cunoscuta întrebare, fără un răspuns clar deocamdată „oare unde sunt cele 1 milion de locuri de muncă promise de USL în 2012″?  Cine știe – poate ne răspunde, mai nou, USD-ul!”

Alexandru Pereş, senator PDL de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...