Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius, Vremea

Alertă meteo – Un val de caniculă se va abate asupra României!!!

După ce în ultimele săptămâni a emis nenumărate avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ploi și grindină, miercuri, 12 iunie Administrația Națională de Meteorologie avertizează în legătură cu un val de caniculă care va afecta România în perioada imediat următoare.

Se pare că valul de caniculă, produs de o masă de aer tropical de origine sahariană, va începe izolat chiar de miercuri, 12 iunie, urmând ca joi, 13 iunie, vremea să devină foarte caldă, iar disconfortul termic în accentuare.


Previziunile meteorologilor indică faptul că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, local în regiunile vestice, sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius.

Vineri 14 şi sâmbătă 15 iunie vor fi înregistrate temperaturi de 37 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul teritoriului, dar din cauza umidităţii foarte ridicate, se vor resimţi peste 40 de grade Celsius.


Până duminică, 16 iunie temepratura pe timpul zilei va fi în creștere de la medii de 28 de grade până la 32 de grade, urmând ca de săptămâna viitoare să fie înregistrată o scădere ușoară până la circa 30 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații în intervalul 10 – 19 iunie, când se vor situa în medie între 17 și 18 grade, apoi vor coborî la medii de 16 grade.

Pe lângă temepraturile ridicate, meteorologii avertizează că vor fi înregistrate averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în intervalul 17 – 23 iunie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iunie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...