Diverse

Alegerea numelui de domeniu potrivit, un pas important pentru o evolutie de succes a afacerii tale online

numele-de-firma-ciudateLansarea unei afaceri pe Internet este in esenta un lucru care intr-o prima etapa poate parea unul destul de simpla, insa in realitate lucrurile pot deveni cu adevarat complicate daca nu se urmeaza cativa pasi, deosebit de importanti.

Alegerea unui nume de domeniu sau inregistrarea unui nume de domeniu reprezinta fara doar si poate unul dintre primii pasi pe care ar trebui sa ii faca orice viitor administrator de afacere online. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand se alege un nume de domeniu, practic afacerea primeste o identitate.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit insa este un capitol care poate genera adevarate batai de cap viitorilor webmasteri avad in vedere ca pentru o alegere de succes este necesara multa inspiratie.

Inregistrarea unui nume de domeniu se poate face foarte simplu la companiile de specialitate, astfel ca procesul este in esenta unul foarte simplu de indata ce se opteaza pentru un nume de domeniu valid.

Mai mult decat atat, inregistrarea unui astfel de nume se poate face si online, astfel ca nu trebuie in mod obligatoriu sa vizitam un sediu fizic pentru a putea beneficia de un astfel de serviciu.

Care sunt insa acele lucruri de care ar trebui in mod obligatoriu sa tinem cont pentru a face o alegere corespunzatoare?

Alegerea unei extensii comune si in functie de localizarea afacerii.

Extensiile web sunt acele terminatii care se regasesc la sfarsitul tuturor adreselor web si care nu fac altceva decat sa ofere utilizatorilor o idee despre localizarea geografica a unei afaceri online. Cu toate acestea insa, extensiile ii pot ajuta pe utilizatori sa isi aminteasca mult mai usor adresa unui site.

Spre exemplu alegerea unei extensii .ro, este cu siguranta o alegere optima in conditiile in care serviciile si produsele pe care le comercializezi se adreseaza exclusiv romanilor.

Daca se doreste o externalizare a acestor servicii, atunci desigur ca o alegere mult mai buna este o extensie .com, extensie internationala foarte comuna.

Optarea pentru un nume de domeniu scurt si usor de reamintit pentru utilizator.

Un lucru deosebit de important pentru o buna dezvoltare a unei afaceri online, este imperios necesar sa se opteze pentru un nume de domeniu cat mai scurt cu putinta si care sa nu contina numeroase cifre si simboluri.

Aceste lucruri desi ne permit sa avem parte mult mai usor de un nume de domeniu unic, nu fac altceva decat sa ingreuneze memorarea numelui de domeniu de catre utilizator. Un nume de domeniu scurt si ales in mod corespunator poate avea un impact pozitiv modului in care evolueaza o afacere online.

Mare atentie la marcile inregistrate.

Nu in ultimul rand este absolut necesar sa te asiguri ca nu copiezi in niciun fel marcile deja inregistrate atunci cand iti alegi un nume de domeniu avand in vedere ca risti sa iti fie confiscat domeniul web in situatia in care se constata aceste lucru. Astfel, pentru a evita in totalitate conflictele de natura juridica, este necesar sa iei in calcul acest aspect atunci cand inregistrezi numele de domeniu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 ianuarie 2018

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...