Actualitate

Alege Viaţa! Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive

În data de 22 octombrie, Serviciul Rutier Alba a organizat o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.
Acţiunea s-a desfăşurat pe principalele artere rutiere ale judeţului iar aparatele de măsurare a vitezei au fost amplasate în zonele cu risc de producere a accidentelor. Poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniţi la această acţiune de poliţiştii de ordine publică cu atribuţii pe poliţie rutieră.
Au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare 41.340 lei din care 124 au fost aplicate conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză.
Au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto:

• Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
• Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;
• Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.
• Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
• Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
• Nu bruscaţi comenzile autovehiculului;

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...