Actualitate, Stirea Zilei

„Alcoolul, o alegere greşită”. Comunicat.

Proiect local de prevenire a consumului de alcool, implementat în mediul şcolar liceal

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementează în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia şi Liceul Romano-Catolic „Grof Gusztav Karoly” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de alcool denumit „Alcoolul, o alegere greşită”.

Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale (cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul şi dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz) la 120 de elevi din cadrul celor 3 licee din municipiul Alba Iulia, adolescenţi din grupa de vârstă 15-17 ani, prin participarea la activităţi specifice antidrog în perioada decembrie 2015-mai 2016.

Potrivit rezultatelor „Studiului naţional în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri 2013” realizat de Agenţia Naţională Antidrog , consumul de produse alcoolice înregistrează cel mai înalt nivel al prevalenţei consumului de droguri în populaţia României, peste jumătate (52,6%) dintre participanţii la studiu declarând că au consumat băuturi alcoolice în ultima lună, iar 6,2% dintre aceştia au menţionat un model de consum zilnic. Pentru debutul în consumul de alcool se înregistrează o vârstă medie de 14 ani. În schimb, 79,2% dintre respondenţii care au raportat debutul în consumul de alcool de-a lungul vieţii, au declarat debutul în consum la vârste mai mici de 20 de ani, iar 16,1% la vârste între 20-24 de ani.

Activităţile din cadrul acestui proiect se încadrează în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016 Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. obiectiv specific 1. Creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber, activitatea 1.5. Dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...