Actualitate, Evenimente, Stiri

Albaiulienii vor plăti 640.000 euro pentru un skatepark

Firma General Game din Sîntimbru va realiza skatepark-ul de la Alba Iulia pentru care Primăria va plăti 2.814.136,15 lei (cu TVA), adică vreo 640.000 euro.

General Game este condusă de arhitectul Mircea Sabău-Tătar.

Contractul semnat de Primăria Alba Iulia cu General Game prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare de 2.814.136,15 lei (cu TVA), adică vreo 640.000 euro – deşi valoarea estimată iniţial de proiectant în studiul de fezabilitate era de 3.302.653 lei, adică 750.000 euro.

Sport Play Systems din Turda a cotestat la 1 august 2014 rezultatul licitaţiei prin care General Game a câştigat proiectul construirii skatepark-ului. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a emis rezoluţie de respingere considerând ca nefondată contestaţia firmei din Turda.
Primăria Alba Iulia ne oferă detaliile skatepark-ului: suprafaţa platformei propusă pentru amenajare este de 1.868 mp, înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban. Obiectivul de bază (skatepark-ul) se va desfăşura pe o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20m până la – 2,50m.

Primarul Mircea Hava comentează condiţiile în care a fost realizat acest proiect: „Într-o situaţie de dorit, fără atâtea poticniri şi contestaţii am fi fost azi într-o stare avansată de construire a skatepark-ului. Sperăm ca vremea să ne permită să executam în următoarea perioadă lucrări ce se vor desfăşura sub cota actuală de călcare cu tot ce implică asta. O să anunţăm periodic tot ceea ce este previzibil, dar şi situaţiile fortuite. Cele 5 luni estimate pentru finalizare înseamnă eficienţă, dar şi eficienţa poate fi supusă de condiţiile meteo. Sunt sigur că la final comunitatea iubitorilor acestor sporturi va regăsi un loc civilizat şi extrem de plăcut, la standarde comparabile cu ceea ce ei cunosc, atât prin amplasarea într-un loc unic, dar şi prin complexitatea traseelor”.

În decurs de o săptămână se va emite ordinul de începere a lucrărilor şi se va trece la abordarea proiectării efective a skatepark-ului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Albaiulienii vor plăti 640.000 euro pentru un skatepark”

  1. Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai

    multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si

    dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc

    piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator

    online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:valikatana@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...