Actualitate, Stirea Zilei

Albaiulienii vor locuri de muncă, mai multe spaţii verzi şi străzi modernizate

În cadrul ultimei şedinţe a CL Alba Iulia s-a prezentat un studiu numit „Barometrul Comunităţii Locale”, realizat de Universitatea 1 Decembrie 1918 şi finanţat de către administraţia locală din Alba Iulia cu 320.000 de lei.

Una din nemulţumirile albaiulienilor relevate în acest studiu este lipsa locurilor de muncă. Conform studiului dezvoltarea economică a oraşului trebuie pusă în prima linie.

Situaţia locurilor de muncă este caracterizată de către albaiulieni ca fiind rea şi foarte rea și cer municipalității implementarea de măsuri de încurajare și atragere a investitorilor. Studiu a relevat faptul că locuitorii municipiului își doresc o economie bazată, mai degrabă, pe industrie, decât pe turism, dar consideră că trebuie încurajate și activitățile economice din domeniul sănătății, serviciilor, comerțului sau transporturilor.

Ca un fapt interesant în opinia albaiulienilor continuarea lucrărilor de restaurare în Cetatea istorică se află abia pe locul șase în Topul importanței în dezvoltarea urbană, potrivit participanților la studiu.

Locuitorii din Alba Iulia consideră că viitoarele proiecte ale administrației locale trebuie să vizeze, în primul rând, reabilitarea clădirilor de învățământ – școli și grădinițe; amenajarea și refacerea parcurilor și zonelor verzi: reabilitarea/ modernizarea străzilor; amenajarea de parcări; construirea unor centre sociale pentru populația dezavantajată; extinderea și reabilitarea sistemului de iluminat stradal.

Printre dorinţele albaiulienilor se mai află construirea de piste de biciclete și alei pietonale modernizate, o sală polivalentă sau un stadion renovat.

foto: Parcul Custozza înainte de a fi ras

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...