Actualitate, Stiri

Albaiulienii sunt invitaţi la cros de Ziua Europei

Afis CrosCentrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundaţiei PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia, organizează un eveniment în aer liber la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii care vor să facă mişcare şi să se relaxeze într-un mod european. Evenimentul ”CROS de Ziua Europei” se va desfăşura pe traseele de Vest şi de Nord ale Cetăţii Alba Carolina, cu pornire din fata Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Crosul are ca tema istoria de până acum a construcţiei europene şi rolul activ pe care îl pot juca cetăţenii în construcţia europeană viitoare. În fiecare an, la 9 mai, serbăm Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schumann, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state. Pentru a reaminti importanţa acestei date, pe parcursul traseului, participanţii vor avea şase puncte intermediare personalizate cu date importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare punct de control se vor colecta piesele unui puzzle ce formează în final harta Uniunii Europene.

”Ziua de 9 mai are în conştiinţa poporului român, o triplă semnificaţie: proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877, victoria coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei. În acest an, ADR Centru alături de partenerii săi, organizează o serie de evenimente prin care dorim să ilustrăm sprijinul acordat dezvoltării noastre de Uniunea Europeană, să implicăm şi cooptam cetăţenii în activităţile pe care le desfăşuram. Cu alte cuvinte, în 9 mai vă aşteptam să veniţi la linia de start, cel târziu până la 10:45, pentru a vă înregistra şi participa la cros. Primul concurent care va trece linia de sosire va intra în posesia unui iPod, dar vom oferi şi alte premii, precum şi obiecte care să le reamintească de eveniment tuturor participanţilor”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Înscrierile la cros se pot face on-line, prin completarea formularului disponibil la adresa de internet http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/cros-ziua-europei/formular-inscriere-crosul-europei, la sediile instituţiilor organizatoare sau în ziua cros-ului, la linia de start. Vârsta minimă de participare este de 12 ani. Înscrierea oficială a tuturor participatilor va fi realizată în ziua Crosului, prin depunea declaraţia de responsabilitate, completată de fiecare participant, sau de unul dintre părinţi dacă sunt minori, pentru a primi numărul, tricoul şi şapcă de concurs.

În cadrul festivităţii de premiere, toţi participanţii vor primi diplome de participare şi obiecte promoţionale, cum sunt: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, căni, frisbee, brelocuri. La organizarea evenimentului mai contribuie: Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu şcolile şi liceele din municipiu, Centrul Judeţean de Voluntariat Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...