Actualitate, Sport, Stiri

Albaiulianul Mihnea Costachi, primele victorii în Festivalul Internaţional de Şah de la Timisoara

Încă o dată vedem că proba de blitz este favorita micilor şahişti albaiulieni. Aşa s-a întâmplat şi la Festivalul Internaţional de Şah de la Timişoara desfăşurată vineri, 15 august.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a reuşit punctaj maxim în cele 7 etape, devansându-l inclusiv pe campionul naţional de juniori sub 18 ani în proba de şah rapid: Mihai-Eugen Bida (CSU Craiova) care a acumulat doar 6 puncte.

Pe locul 3 s-a clasat un alt junior albaiulian George Ileană (acum legitimat la ACS Logismart Sibiu) cu 5,5 puncte, iar locul 4 a venit teiuşeanul Adrian Sechereş (legitimat la CSS Timişoara) cu 5,5 puncte. De notat că Sechereş este campionul naţional en-titre în proba de blitz la juniori sub 16 ani.

La turneul de blitz au participat 47 de juniori, mulţi dintre ei medaliaţi în campionatele naţionale de juniori sau componenţi ai loturilor naţionale de juniori.

În proba de şah clasic, aflată în curs de desfăşurare, juniorii din judeţul Alba se află pe locuri foarte bune. După 5 runde Adrian Sechereş este lider cu 4,5 puncte (4 victorii şi o singură remiză împotriva lui Mihnea Costachi), fiind urmat de Mihnea Costachi şi alţi 7 jucători cu 4 puncte.
Ultimele două runde se desfăşoară sâmbătă 16 august, şi duminică, 17 august.

La finalul turneului de la Timişoara juniorii albaiulieni vor reveni la Alba Iulia pentru a participa la următoarele etape ale festivalului Open Şah Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...