Actualitate

Albaiulianul Mihnea Costachi, învingătorul concursului internaţional Lions de la Cluj

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a câştigat fără probleme concursul Festivalului Internaţional de Şah LIONS de la Cluj-Napoca, competiţie organizată de CSM Cluj-Napoca şi CS Pegas Cluj-Napoca cu sprijinul clubului Lions din Cluj-Napoca.

Cotat cu prima şansă în acest turneu de juniori sub 18 ani, şahistul albaiulian a câştigat primele 6 partide, lăsând o singură remiză în ultima rundă. A fost suficient pentru Mihnea să-i devanseze pe Benedek Istvan, Toth Botond-Artur (ambii de la CSS Odorheiul Secuiesc) şi Rareş Moldovan (LPS Satu Mare), toţi cu 5,5 puncte. Victoria în turneul de la Cluj-Napoca i-a adus lui Mihnea Costachi un premiu de 600 lei.

Un alt albaiulian, Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia), s-a clasat pe locul 9 (din 40 de participanţi) cu 4,5 puncte, la aceeaşi categorie, sub 18 ani.

Din păcate Radu Ţâmpea (8 ani) a jucat sub posibilităţile sale, acumulat doar 3 puncte din disputele cu mult mai experimentaţii lui adversari.

În turneul de juniori sub 10 ani, Ilie Arion (CSO Cugir) a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului, adjudecându-şi un premiu de 350 lei. Juniorul cugirean a fost devansat de Andrei-Cătălin Mintău (CS Sigmar Sighetu Marmaţiei) şi Darius-Alexandru Boeru (CSS Viitorul Cluj-Napoca).

Aflat la una dintre primele participări la un turneu de acest nivel, Ianis Tarciuc (CSO Cugir) a acumulat 5 puncte din 9 partide, clasându-se pe un onorabil loc 8 din 24 de participanţi în secţiunea juniorilor sub 8 ani – ne anunţă maestrul albaiulian de şah Marius Ceteraş.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...