Actualitate, Sport, Stiri

Albaiulianul George Ileană, primul titlu naţional la juniori

Marţi şi miercuri au continuat Campionatele Naţionale de Şah pentru juniori cu proba de şah rapid, proba favorită a şahiştilor din judeţul Alba şi la care de-a lungul timpului aceştia au obţinut numeroase medalii naţionale şi internaţionale.

George Ileană (CSU Alba Iulia) şi-a luat revanşa în faţa ieşeanului George Stoleriu, care îl depăşise în proba de şah clasic, obţinând primul său titlu de campion naţional de juniori cu un rezultat aproape perfect: 7 victorii şi 2 remize în cele 9 runde disputate. Un rezultat excelent care confirmă progresul mare făcut de juniorul albaiulian în ultima perioadă. La aceeaşi categorie de vârtă, juniori sub 14 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 14 din cei 50 de participanţi cu 5 puncte.

De asemenea, Radu Ţâmpea şi-a luat revanşa după rezultatul mai puţin reuşit din proba de şah clasic: Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a debutat în forţă în proba de şah rapid a categoriei juniori sub 10 ani obţinând 5 victorii în primele 5 partide. Din păcate în a doua zi de concurs mezinul delegaţiei albaiuliene nu a reuşit decât 4 remize în cele 4 partide jucate astfel că a fost depăsit pe final de Luca Metehau (Clubul Central de Şah Bucureşti) şi Robert-Ionuţ Creangă (CSU Bucureşti), trebuind să se mulţumească cu medalia de bronz, o performanţă foarte bună dacă ţinem cont că majoritatea contracandidaţilor săi la medalii au fost mai în vârstă cu un an.

Un bronz notăm şi în contul teiuşanului Adrian Sechereş, care reprezintă CSS 1 Timişoara şi se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. Acesta s-a clasat pe locul 3 al categorie juniori sub 18 ani cu un total de 6,5 puncte.

Aproape de medalie a fost şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia, care are doar 15 ani), acesta clasându-se pe locul 4 la categoria juniori sub 20 de ani cu 4 puncte din 7 partide.

Campionatele Naţionale se încheie joi cu proba de blitz.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...