Actualitate, Sport, Stirea Zilei

Albaiulianul George Ileană a câştigat prima ediţie a openului de juniori din Banatul Sârbesc

În perioada 1-3 august 2014 la Vârşeţ, în Serbia, a avut loc prima ediţie a Openului Internaţional pentru Copii şi Juniori Unirea.

Organizat de Clubul Sportiv Unirea Râtişor (club din liga a doua sârbă) şi Consiliul de Sport Vârşeţ, competiţia a reunit la start 33 de participanţi, printre aceştia şi sportivi din judeţul Alba: juniorii George Ileană (Alba Iulia), Mihai Lascu, Vlad Domşa şi Daniel Arminciu (toţi din Teiuş).

Delegaţia judeţului Alba a fost condusă de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean, care este şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Şah Alba.

După ce s-a impus în runda a 4-a împotriva campioanei Serbiei de junioare sub 14 ani, George Ileană a câştigat concursul fără emoţii, chiar dacă a lăsat două remize adversarilor 2 remize. Cu 8 puncte din 9 partide, George Ileană a câştigat prima ediţie a openului de juniori din Banatul Sârbesc.

Delegaţia judeţului Alba a reuşit şi alte rezultate bune: Mihai Lascu – locul I la juniori sub 14 ani, Vlad Domşa – locul I la copii sub 12 ani şi Daniel Arminciu – locul III la copii sub 12 ani.

„Mulţumesc prietenilor noştri din Banatul Sârbesc pentru invitaţie şi ospitalitatea cu care am fost primiţi şi de această dată la Râtişor, fiindcă este vorba de o continuare a unei frumoase prietenii între şahiştii din Râtişor şi Alba. Ori de câte ori au organizat în ultimii ani turnee mai importante, şahiştii din Râtişor ne-au invitat să participăm, iar ei au fost de asemenea prezenţi la mai multe turnee organizate în judeţul nostru. De aceea sperăm să îi avem printre participanţi la partea a doua a festivalului “Open Şah Alba 2014” care se va desfăşura în perioada 17-24 august 2014 în mai multe localităţi din judeţul nostru”, a declarat Dorin Şerdean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Alba.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...