Actualitate, Cultura, Stiri

Albaiulianul Andrei Simion, premiul I la Concursul Internaţional de Percuţie de la Timişoara

În perioada 29 iunie-2 iulie 2014 la Timişoara a avut loc a treia ediţie a Concursului Internaţional de Percuţie, care a reunit 53 de concurenţi atât din ţară cât şi din străinătate (Ungaria, Bulgaria, Germania, Austria, Spania, Taiwan).

Juriul internaţional al competiţiei a fost prezidat de Bogdan Băcanu, un adevărat maestru al marimbafonului (instrument melodic de percuţie), profesor la „Anton Bruckner” Privatuniversität din Austria, avându-i în componenţă pe: Ivana Bilic (Croaţia), Leonhard Schmidinger (Austria), Cornelia Monske (Germania), Emiko Uchiyama (Japonia), Vladimir Petrov (Bulgaria), Christoph Sietzen (Austria), Simeon Serafimov (Bulgaria), Hans-Peter Pairott (Germania), Alina Jumugă Cuibariu (profesor de percuţie la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara şi director al festivalului), Emil Simion (profesor la clasa de percuţie a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia) şi Gábor Palotás (Ungaria).

Printre candidaţii participanţi la această competiţie s-a remarcat şi Andrei Simion, elev în clasa a VII-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Câştigător al premiului I la Olimpiada de interpretare instrumentală – faza naţională de la Giurgiu în primăvara acestui an, Andrei Simion s-a întors şi de la Timişoara cu premiul I. Talentatul elev albaiulian a fost invitat să cânte în gala laureaţilor alături de excepţionalii studenţi ai Universităţii Private „Anton Bruckner” din Linz, laureaţi ai acestui concurs. Andrei a primit doar cuvinte de laudă atât din partea membrilor juriului cât şi din partea valoroşilor studenţi ai maestrului Bogdan Băcanu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...