Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

ALBA: Un șofer din Blaj a stabilit un nou record la alcoolemie: 5,86mg/l alcool pur în aerul expirat. De la 3 mg/l poți intra în comă

Duminică, 17 februarie, seara, pe strada Vasile Suciu din Blaj, o patrulă a Poliției Rutiere a Municipiului a oprit pentru un control de rutină un autoturism. După ce polițiștii au făcut testarea cu etilotestul șoferului mașinii, un tânăr de 27 de ani, au rămas stupefiați de rezultatul care a apărut pe ecranul aparatului.

Mai exact pe etilotest a rezultat alcoolemia de 5,86 mg/l, un adevărat record, o cifră greu de imaginat deoarece este cunoscut faptul că de la o alcoolemie de 3 mg/l, oricine poate intra în comă.

Am luat legătura cu IPJ Alba pentru a lămuri această situație fără precedent și reprezentantul instituției ne-a comunicat faptul că șoferul în cauză ar fi folosit, înainte de a fi oprit de polițiști, un spray de gură (care conține alcool) și astfel s-ar explica alcoolemia înregistrată în aerul respirat. Merită menționat că tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice care vor arăta ce procent de alcool avea în sânge în momentul în care a fost oprit. La ora publicării acestui material (luni, 18 februarie, ora 14.20), probele de laborator nu erau gata.
Potrivit legii, conducerea unui autovehicul sau tramvai de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice care are o îmbibație alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sange, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (21 la 50 puncte-amendă) și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. În cazul în care îmbibația alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta șoferului constituie infracțiune și se pedepșeste cu închisoare de la unu la cinci ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...