Actualitate, Stirea Zilei

ALBA: Trei bărbaţi „specialişti” în înşelăciunea prin metoda accidentul reţinuţi de poliţiştii din Alba

Atenţie la persoanele care înşală prin metoda „accidentul”! Trei persoane care intenţionau să comită o astfel de faptă, au fost prinse ieri, 25 martie, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, imediat după comiterea faptei

Miercuri, Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către patru persoane din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeași zi, o persoană necunoscută a încercat să îi înşele, prin metoda „accidentul”, cu diverse sume de bani.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în data de 25 martie, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, de către o persoană, care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus fiecăruia în parte că fiul lor a provocat un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană. Acesta a solicitat suma de 5.000 euro pentru a achita daune familiei victimei.

Persoanele vătămate nu au dat curs solicitării, constatând că cele relatate nu erau reale.

Imediat după primirea sesizărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba au efectuat mai multe investigaţii, reuşind ca în cursul aceleiaşi zile, să-i oprească în trafic, la ieşirea din municipiul Alba Iulia spre municipiul Sebeş, pe Alexandru B., de 21 ani, Cristian B., de 19 şi Adrian T., de 25 de ani, toţi din municipiul Călăraşi, care se deplasau cu un autoturism marca Dacia Logan, condus de Adrian T.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit asupra celor trei persoane suma de 5.000 euro, 7.800 lei, precum şi mai multe telefoane mobile.

În urma aprofundării cercetărilor, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Arad, a rezultat faptul că, în perioada 20 – 23.03.2015, cele trei persoane s-au aflat pe raza municipiului Arad , unde au înşelat două persoane, de la care au obţinut sumele de bani susmenţionate, ulterior deplasându-se în municipiul Alba Iulia, în vederea continuării activităţilor infracţionale.

Cele trei persoane au fost preluate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Arad în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, pedepsite de art. 244 al. 1 şi 2 din Codul penal şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Ce trebuie să ştii, pentru a nu cădea victima unei astfel de înşelăciuni?

1.Verifică, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală.

2. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

3. Sună la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.

4. Nu efectua niciun transfer bancar sau înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa ta.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...