Actualitate, Evenimente

„Alba sub lumini de Oscar” – provocare pentru pasionaţii de fotografie şi film din România

– Premii în valoare de 6.500 de euro pentru cele mai bune fotografii şi filme-

„Alba sub lumini de Oscar” este şi în acest an provocarea lansată iubitorilor de fotografie şi film din România de a descoperi potenţialul turistic extraordinar al judeţului Alba şi de a-l surprinde în instantanee sau scurtmetraje care în final vor fi premiate. În acest an valoarea premiilor este de 6.500 de euro, iar premiile vor fi acordate pentru cele mai bune fotografii şi cele mai inspirate producţii de film scurt în care vor fi prezentate zone sau obiective turistice din Alba. Înscrierea tuturor celor care doresc să participe la work-shop-urile organizate în cadrul festivalului şi la concursurile de fotografie şi film este gratuită. Festivalul se desfăşoară timp de o săptămână în perioada 25 – 30 mai 2015, cursurile teoretice şi practice urmând a avea loc la Alba Iulia şi Jidvei.

Ediţia din 2015 a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” a fost îmbunătăţită prin introducerea unei secţiuni de film atât la partea de workshop-uri cât şi în cea de concurs. De asemenea evenimentului i-au fost adăugate două elemente de artă vizuală – o expoziţie de pictură semnată Daniel Prapone din Germania şi proiecţii de film din seria „În premieră” semnate de Carmen Avram.

Secţiunea FOTOGRAFIE a festivalului cuprinde cursuri teoretice şi practice susţinute de lectori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional pe subiectele: fotografia arhitecturală – Marek Czarencki, fotografia de peisaj – Mihai Moiceanu, fotografia documentară – Cătălin Săvulescu, fotografie low light – Nicolae Cosniceru, lumina în fotografie – Cătălin Rudolf. Cursurile practice vor avea loc în Alba Iulia şi Jidvei. Fiecare concurent va participa cu fotografiile realizate la un concurs la care vor fi acordate trei premii în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro şi 1.000 de euro.

Secţiunea FILM cuprinde cursuri teoretice şi practice pe subiecte precum producţie de documentare, regie, sunet, iluminare, editare, iar lectori vor fi Thomas Diseth, Roxana Ardelean, Iulian Ioniţă, Cătălin Rudolf, Marius Moga (senior). Producţia finală trebuie să fie un scurtmetraj cu o durată de 1 – 5 minute despre atracţii turistice din Alba precum Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina sau podgoriile de la Jidvei. Scopul cursurilor este ca în final cursanţii să înveţe cum se face un film documentar cu buget redus.

Premiul cel mare acordat la categoria „Film” este de 2.000 de euro, iar producţia câştigătoare va fi desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care susţin în acest an cursurile de film.
„Alba sub lumini de Oscar” aduce în 2015 nume mari din domeniul fotografiei precum Marek Czarnecki care deţine numeroase premii pentru fotografie, iar în 2014 a obţinut Master of Photography cu un cadru tras la Vama Veche la VSLO 2013. O altă prezenţă valoroasă este Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru un documentar realizat cu Disney Channel.

„Alba sub lumini de Oscar” este organizat de Asociaţia „Produs în Alba” şi Asociaţia Visual Art şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sponsorul ediţiei din acest an este compania Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

„După succesul înregistrat la prima ediţie a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” 2014, ne propunem să permanentizam acest eveniment. „Alba sub Lumini de Oscar” NU este un festival pentru albaiulieni, este un eveniment cultural şi artistic care aduce Alba Iulia şi judeţul Alba în atenţia României! În acest an diversificăm conceptul si am introdus o secţiune de film atât la partea de workshop-uri cât şi în cea de concurs. De asemenea am adăugat evenimentului alte doua elemente de arta vizuală – o expoziţie de pictură semnata Daniel Prapone -Germania şi proiecţii de film din seria „În premieră” semnate de Carmen Avram” a spus directorul festivalului Cătălin Rudolf.

Înscrierile la cursurile practice şi teoretice din cadrul festivalului sunt GRATUITE.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...