Evenimente

Alba sub lumini de Oscar a debutat luni. Peste 90 de fotografi înscrişi în consurs

Prima ediție a Festivalului-concurs ”Alba sub lumini de Oscar” și-a deschis luni porțile pentru toți iubitorii de fotografie, atât profesioniști cât și amatori. Timp de cinci zile, Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu – Valea Frumoasei vor fi ținta obiectivelor și blițurilor celor mai apreciați fotografi din România, iar cele mai frumoase imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs jurizat de fotografi profesioniști consacrați la nivel național și internațional. Pentru participanți, în cadrul festivalului, sunt programate workshop-uri și cursuri gratuite cu lectori acreditați și fotografi profesioniști. Vor avea loc și proiecții de fotografie și film, iar la acestea poate participa și publicul.

La concurs s-au înscris până în acest moment 90 de fotografi, care, în aceste zile vor surprinde în imagini Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu – Valea Frumoasei. În fiecare din cele cinci zile este programată câte o temă de fotografie, urmând ca la finalul zilei fotografii să predea imaginile juriului, care va decide care sunt cele mai bune. Potrivit programului de luni, tema abordată este fotografia de produs . Sub blițuri și obiective au stat vinurile de Jidvei- una dintre companiile emblematice din județul Alba

Pe lista celor care vor „preda” secretele fotografiei profesionale sunt Marek Czarnecki – invitatul special al festivalului, multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie, câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography, Cosmin Someşan şi Cătălin Rudolf, care vor fi şi membri ai juriului.

Fondul total de premii este de 8.500 de euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II 1.500 euro, premiul III 1.000 euro şi 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare. Trei dintre menţiunile de 400 de euro fiecare vor fi acordate într-un concurs preliminar desfăşurat pe Facebook.

Câştigătorii etapelor de concurs preliminare:

Valentin George Besa din Sibiu

Lucian Olteanu din București

Radu Cosmin Oprea din Ploiești

La finalul festivalului, Alba se va putea lăuda cu un portofoliu imens de fotografii artistice profesionale făcute de cei mai buni fotografi din ţară, iar organizatorii le vor putea folosi pentru promovarea judeţului.

Marți vor avea loc workshop-uri de fotografie de stradă și urbană isusținute de Vlad Eftenie- câștigătorul Sony World Photography 2014.

aslo IMG_0036 IMG_0038 IMG_0039 IMG_8696 IMG_8699

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...