Actualitate, Comunicate, Locale, Social, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Alba – Proiect cu fonduri europene în valoare de 21.848.556 lei pentru îngrijirea alternativă a copiilor instituționalizați

În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, depus de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în calitate de partener, va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale.

Proiectul are două componente, și anume partea de trecut care presupune plata salariilor asistenților maternali angajați în perioada 2014–2018, și partea de viitor care presupune angajarea, de către instituția noastră, a unui număr de 7 asistenți maternali, în fiecare an, în perioada 2019–2023.

În ceea ce privește decontarea salariilor asistenților maternali din perioada 2014-2018, un procent de 85% se va plăti din fonduri europene statului român, iar din cei 85%, un procent de 10% va fi redirecționat către fiecare consiliu județean. Din analiza făcută reiese faptul că, salariile asistenților maternali din perioada 2014-2018 au fost în cuantum de 12.077.864 lei, iar 1.026.618,4 lei se vor întoarce către Consiliul Județean Alba.

DGASPC Alba își propune prin intermediul proiectului, până la sfârșitul anului 2023, profesionalizarea și extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu 35 de persoane și formarea profesională continuă a acestora. Bugetul primit în cadrul proiectului de către DGASPC Alba, în calitate de partener, este în valoare de 21.848 556,60 lei, iar contribuția asigurată de Consiliul Județean Alba, adică 2% din total buget, este de 436.978,60 lei.

În prezent, numărul de asistenți maternali angajați ai DGASPC Alba este de 93 de persoane, dintre care 92 de AMP oferă servicii de îngrijire într-un mediu familial unui număr de 160 de copii proveniți din familii aflate în situații de risc, iar un asistent maternal are contractul de muncă suspendat.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, pentru care s-a alocat la nivel național suma de 568 de milioane de euro, se va derula pe o perioadă de 5 ani, iar contractul a fost semnat la începutul lunii noiembrie de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de direcții generale de asistență socială și protecția copilului din țară.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 noiembrie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...