Actualitate, Stirea Zilei

ALBA: Peste 3000 de credincioşi romano-catolici celebrează astăzi Paştile

Astăzi peste 3000 de romano-catolici din Alba celebrează Învierea Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos. Aceştia au participat în cursul nopţii la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat.

Slujba a fost celebrată de ÎPS Arhiepiscop György Jakubinyi şi a început în faţa bisericii catedrale, prin binecuvântarea focului şi aprinderea Lumânării Pascale, de la care au fost aprinse apoi lumânările credincioşilor, iar apoi credincioşii vor asculta vestirea solemnă a Învierii.

Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului va avea loc duminică dimineaţă la Catedrala ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, dar şi la toate bisericile catolice din România.

La masa festivă de Paşte sunt servite ouă roşii, pască, babe- copturi din aluat dospit şi stafide, jambon, drob de miel şi friptură din carne de miel cu sos de hrean.

La Vatican, Papa Francisc va celebra la ora 10.15 (ora Romei) Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului în Piaţa Sfântul Petru. După celebrare, Suveranul Pontif, de la balconul central al Bazilicii Vaticane, va rosti Mesajul de Paşte şi va împărţi binecuvântarea Urbi et Orbi (către cetate şi lume).

În România peste un milion de credincioşi sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici vor sărbătorii Învierea Domnului duminică 12 aprilie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...