Actualitate, Stiri

ALBA. Peste 230 de poliţişti alături de copii şi părinţi la începutul Noului Anului Şcolar

În contextul începerii, în data de 15 septembrie 2014, a noului an şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.

În acest sens, luni, 15 septembrie a.c., 234 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ.

Cei 160 de poliţişti de ordine publică, 38 de poliţişti de la rutieră şi 36 de poliţişti de la alte structuri, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Pe durata întregului an şcolar, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât şi pentru creşterea siguranţei elevilor.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate iar în scopul prevenirii infracţiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere, vor fi organizate întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire şi proximitate cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere sau infracţiuni, poliţiştii din Alba recomandă:

Stimaţi părinţi:

– Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber;
– Supravegheaţi mereu ce sumă de bani are asupra sa şi cum o cheltuie;
– Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu;
– Implicaţi-l în activităţi sportive sau artistice, în funcţie de aptitudini;
– Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii.

Dragi copii:

– Respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni;
– Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum;
– Alegeţi să parcurgeţi acest drum împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară;
– Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată;
– Nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun;
– Evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor;
– Nu vă implicaţi în altercaţii. Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni.
– La şcoală alegeţi-vă cu grijă prietenii şi evitaţi compania celor violenţi şi obraznici;
– Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile;
– Solicitaţi sprijinul profesorilor atunci când sunteţi implicaţi într-o altercaţie sau sunteţi martorul unor violenţe verbale sau fizice;
– În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ;
– Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun;
– Nu umblaţi cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice din judeţ, mult succes ş numai realizări în noul an şcolar !

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...