Actualitate, Stiri

ALBA: Oportunităţi de calificare şi recalificare a persoanelor din mediul rural

Persoanele din Regiunea Centru şi implicit din judeţul Alba, care locuiesc în zone rurale, au o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă, graţie implementării unui proiect prin care acestea vor avea acces la servicii de formare profesională, de  îmbunătăţire a competenţelor şi abilităţilor necesare în găsirea unui loc de muncă. Proiectul are o durată de 18 luni şi un buget de peste 11 milioane de lei.

Proiectul „Calificarea şi recalificarea resurselor umane în mediul rural – CERES” este implementat de S.C. Technical Training S.R.L. Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi Techniki Ekpedeftiki S.A. Atena, iar obiectivul general îl reprezintă creşterea şanselor de integrare durabilă pe piaţa muncii a unui număr de 900 de persoane neocupate, ce provin din mediul rural, din Regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru şi Nord-Est. În Regiunea Centru vor fi organizate 17 cursuri în doameniul turismului, la care vor participa câte 20 de persoane/curs.

Pe durata proiectului, membrii grupului ţintă vor participa la activităţi de orientare şi consiliere profesională, la programe de formare, dar şi la activităţi specifice pentru facilitarea intrării pe piaţa socio-economică.

Concret, prin activităţile de orientare şi consiliere profesională, persoanele din grupul ţintă vor dobândi cunoştinţe şi deprinderi necesare pentru a-şi gestiona propria carieră profesională şi a se integra durabil pe piaţa muncii, vor beneficia de un portofoliu conţinând CV-ul şi scrisoarea de prezentare, vor avea cunoştinţele necesare adaptării acestora şi prezentării la interviul de angajare.

Prin participarea la programele de formare profesională, persoanele din grupul ţintă vor dobândi fie competenţele specifice unor calificări de nivel 1 şi 2 solicitate atât pe piaţa muncii locală, cât şi pe piaţa naţională, fie competenţe antreprenoriale necesare pentru a-şi creşte şansele de ocupare ca persoană care desfăşoară o activitate independentă.

De asemenea, prin participarea la activităţile de mediere se vor dobândi deprinderi de identificare a potenţialilor angajatori, de contactare a acestora pentru stabilirea unor interviuri şi de trimitere de CV-uri. Experienţa dobândită în timpul proiectului şi interacţiunea cu ceilalţi membri ai grupului şi cu angajatorii vor facilita înţelegerea faptului că şansele de ocupare a unui loc de muncă cresc odată cu implicarea în activităţi de căutare a acestuia.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...