Actualitate, Sport, Stirea Zilei

ALBA: Liga a V-a porneşte la drum în acest week-end

După aproape 4 luni de așteptare, cele 38 de echipe din Liga a V-a, fac ultimele pregătiri pentru startul returului. Cele trei serii din Liga a V-a pornesc împreună la drum returul campionatului 2014-2015. Favorite pentru promovarea în Liga a V-a, rămân momentan cei trei lideri, AS Viitorul Biia (6 puncte avans), AFC Unirea 1924 Alba Iulia (10 puncte avans) și ACS Viitorul Spicul 2014 Daia Română (4 puncte avans).

În Seria I, echipa cea mai aproape de promovare este AS Viitorul Biia. Cu șase puncte avans în fața echipei de pe locul secund, AS Pănade, echipa din Biia pare favorită în lupta pentru promovarea în Liga a IV-a, dat fiind parcursul din turul campionatului (doar 4 puncte pierdute în 11 partide). Principalele contracanditate în lupta pentru promovare ale biienilor sunt AS Pănade (locul 2, 22 puncte) și AS Gaz Metan Valea Lungă (locul 3, 22 puncte).

În Seria a II-a, lucrurile par a fi clare. AFC Unirea 1924 Alba Iulia este ca și promovată după parcursul impecabil din turul campionatului. Cu 13 victorii din 13 partide și un golaveraj cum nu s-a mai văzut de mult la nivelul Ligii a V-a (80 de goluri marcate și doar 6 primite), echipa antrenată de Mihai Dăscălescu (având în componență foarte mulți juniori) se pregătește în mod clar de promovarea în Liga a IV-a.

Seria a III-a pare a fi cea mai echilibrată, având nu mai puțin de 4 echipe care „aleargă” spre promovarea în Liga a IV-a. ACS Viitorul Spicul Daia Română, AS Hidromecanica Șugag, AS FC Decebal Cricău și AS Andreas Alba Iulia sunt cele patru formații care au în plan promovarea în Liga a V-a. Deși echipă nou-înființată, cu jucători doar din localitate, ACS Viitorul Spicul Daia Română, pare foarte omogenă din toate punctele de vedere și speră ca la anul să evolueze în Liga a IV-a. Celelalte trei urmăritoare ale dăienilor, caută cele trei puncte meci de meci și așteaptă în același timp pașii greșiți făcuți de echipa din Daia Română.

Așadar, în week-end-ul care tocmai urmează, pe lângă cele opt partide din Liga a IV-a, începe și „balul” în campionatul Ligii a V-a. Cu mic, cu mare, vă invităm la jocurile oficiale organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...