Cultura

ALBA IULIA: Ziua Limbilor străine la Şcola Vasile Goldiş

Astazi, 26 septembrie, la Scoala “Vasile Goldis” din Alba Iulia s-a sarbatorit “Ziua limbilor straine”. Activitatea a avut loc in biblioteca scolii, unde au fost implicati mai multi elevi sub directa coordonare a doamnei profesoare Raluca Zbutea si a doamnei bibliotecare Gianina Barb. Au fost invitati directorul scolii, profesor Teofil Florea, alaturi de alte cadre didactice din scoala.
Ziua limbilor straine este o manifestare care celebreaza diversitatea lingvistica, invatarea limbilor straine si are ca scop sa atraga atentia publicului asupra importantei limbilor straine si sa il sensibilizeze cu privire la existenta si valoarea tuturor limbilor vorbite, incurajand invatarea lor.
Rolul şcolii în învăţarea limbilor străine depăşeşte actul de predare în sine şi implică mai mult decât doar pe profesorii acestor discipline. În zilele noastre, şcolile trebuie să îi pregătească pe copii să facă parte dintr-o societate deschisă altor culturi şi în care ei pot veni în contact cu persoane din multe ţări şi cu tradiţii diferite.
Şcolile au, de asemenea, un rol important în a-i ajuta pe copii să îşi dezvolte întreaga gamă a abilităţilor de comunicare, inclusiv limba lor maternă, limba de instruire (acolo unde cele două diferă) şi limbi diferite de limba maternă, dar şi competenţe de ordin intercultural.
Prin urmare, fiecare şcoală are nevoie de o politică coerentă, unificată, care să ia drept punct de plecare amestecul lingvistic şi cultural de la nivelul comunităţii locale respective şi care să acorde importanţa cuvenită cunoştinţelor lingvistice, competenţelor practice de folosire a limbilor străine, abilităţilor şi metodelor de învăţare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...