Actualitate, Locale, Social, Stiri

Alba Iulia – Tichete sociale pe suport electronic pentru servirea de mese calde

Începând din acest an, la Alba Iulia vor fi acordate tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Aceste tichete provin din fonduri externe nerambursabile, iar beneficiarii sunt persoanele în vârstă de peste 75 de ani și persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au un domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale. Vârstincii, pentru a putea beneficia de aceste tichete trebuie să îndeplinească cumulativ condiția vârstei de cel puțin 75 ani împliniți, domiciliul în Alba Iulia, să aibă veniturile cumulate sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, respectiv sub 704 lei.

Valoarea lunară a acestor tichete este de 180 lei. Utilizarea lor este exclusiv pentru servirea mesei calde în unități de alimentație publică, cantine-restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unități care comercializează masă caldă.

Tichetele se acordă în baza Ordonanței de Urgență nr. 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale.

Pentru a putea intra în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost trebuie să depună o cerere la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia situat pe Bulevardul Republicii nr. 26.

Persoanele eligibile trebuie să prezinte următoarele documente: copie după actul de identitate și acte doveditoare cu privire la veniturile obținute lunar.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 august 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...