Cultura, Educatie, Evenimente, Locale, Stiri

Alba Iulia – Spectacolul „Noaptea ursului” se joacă la Liceul de arte și la Colegiul ”H.C.C.”

Teatrul de Păpuși „Prichindel” este partener Universității de Arte din Târgu-Mureș, care organizează, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, în perioada 1 – 8 aprilie 2019, un turneu național cu spectacolele studenților anului III – Licență – Artele Spectacolului, specializarea Actorie. Turneul din acest an va cuprinde orașele Alba Iulia, Brașov, Sfântu Gheorghe, Bacău și Toplița.

Teatrul albaiulian este onorat să fie alături de acest demers, de promovare a teatrului ca factor educativ și de formare culturală în rândul adolescenților, demers căruia s-au alăturat două licee albaiuliene partenere: Liceul de Arte „Regina Maria” și Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Licenii celor două instituții educative vor beneficia de prezentarea spectacolului „Noaptea ursului”, de Ignacio del Moral, în regia lui Nicolae Cristache, în data de 2 aprilie 2019, de la orele 11.00 la Liceul de Arte și de la orele 14.00 la Colegiul Național „HCC”, dar și de o sesiune de discuții libere cu actorii, după reprezentație.

Cele trei personaje ale piesei sunt interpretate de studenții: Daniel Vișan – Angel, Marian Vultur – Enrique și Paul Predeluș – Jaime.

Ignacio del Moral este dramaturg și scenarist spaniol, semnatar a numeroase scenarii de filme de lung metraj, de seriale de televiziune și chiar de filme de animație. A fost recompensat pentru piesele sale de teatru, de-a lungul timpului, cu numeroase premii.

Nicolae Cristache este conf univ. dr. la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și membru al Companiei „Liviu Rebreanu” la Teatrul Național Târgu-Mureș. Este de formație actor, având studii masterale în regie și un doctorat în formarea actorului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...