Actualitate, Stiri

ALBA IULIA: Sistem nou de colectare a gunoiului menajer. Containerele subterane vor înlocui tomberoanele

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că unul din proiectele de anul acesta vizează implementarea unui sistem modern de colectare a deşeurilor. Concret, în locul tomberoanelor existente în momentul de faţă, vor fi amplasate containere subterane. Astfel, albaiulienii vor scăpa de mirosurile neplăcute emanate.

Noul sistem urmează să fie implementat de societatea care se ocupă de serviciile de salubrizare din Alba Iulia, Polaris M Holding. În cel mai fericit caz, primele containere subterane ar putea fi montate în toamna acestui an. Până în prezent au fost făcute unele demersuri, însă după obţinerea tuturor documentelor şi autorizaţiilor necesare, va fi nevoie de câteva luni pentru amplasarea efectivă a containerelor.

Gunoiul menajer va fi colectat printr-un sistem hidraulic al platformei.

Un sistem similar funcţionează deja la Târgu Jiu. Anul trecut au fost montate 20 de containere, urmând ca până în 2015 să mai fie amplasate alte 40. Investiţia făcută de aceeaşi firmă, Polaris M Holding în Târgu Jiu, se ridică la aproximativ 700.000 euro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...