Actualitate

ALBA IULIA: Se recepţionează lucrările de reabilitare a reţelei de iluminat public din Centru

Contractul de delegare a serviciului de iluminat public a inclus o serie de lucrări de modernizare a rețelei din centrul municipiului Alba Iulia. Investițiile prevăzute s-au derulat în cursul anului 2014, în zona delimitată de Piața I.I.C. Brătianu și intersecția semaforizată din proximitatea magazinului Unirea.

Soluțiile identificate sunt adaptate atât la respectarea obligativității privind asigurarea iluminatului public corespunzător zonei urbane, dar mai ales, la standardele și performanțele actuale. Inventarul lucrărilor evidențiază montarea a 87 de stâlpi ornamentali, majoritatea cu înălțimea de 9m, implicit asigurarea corpurilor de iluminat necesare (174) cu un consum redus de enerigie (70w). Distribuția acestor elemente s-a facut în Piața Iuliu Maniu, Piața I.I.C. Brătianu, Piața Alessandria, Parcurile Caragiale și Lucian Blaga, dar și pe străzile adiacente zonei de lucru (Ardealului, Primăverii etc.). Tipurile de lucrări au fost complexe, incluzând decopertări și refacere căi circulație – pavaj și asfalt, subtraversări, realizarea de fundații pentru montarea stâlpilor, pozarea cablului etc.

Dincolo de cerința imediată de reabilitare a acestui tronson de iluminat public, există anumite avantaje certe care se vor menține în timp: punerea în siguranță a instalației prin reabilitarea stâlpilor (eliminarea riscului de prăbușire), înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele mai ușor de întreținut, asigurarea traficului rutier pe artera principală de circulație prin corpuri de iluminat care să ofere clasa de iluminare standardizată a străzii. S-au înlăturat total vechile cablaje, schimbându-se în totalitate rețeaua (4900 ml), fapt ce conferă o durată de viață a noii rețele de cel puțin 25 de ani. Practic, deficiențele de alimentare vor fi inexistente, cheltuielile de întreținere pentru primii 15 ani de funcționare fiind minime (presupun doar înlocuirea consumabilelor la un interval de 4-5 ani). Valoarea decontată a lucrărilor este de 1 459 731 lei.

„Investițiile și schimbările din Cetate au făcut, probabil, ca lucrările din restul cartierelor, inclusiv Centrul, să fie mai puțin vizibile. Asta nu înseamnă însă că nu le-am avut în vedere și în planuri. Pe măsură ce găsim și banii necesari, ne ocupăm de fiecare în parte. Înlocuirea sistemului de iluminat din Centru, depășit fizic și moral dupa cei 33 de ani de funcționare, era o necesitate. Care, iată, s-a transformat în realitate”, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Aceste lucrări se vor corela cu cele derulate în zona centrală, magazinul Unirea-BCR-strada Tudor Vladimirescu, la joncțiunea cu rețeaua nou dezvoltată, de la intrarea în oraș până la podul peste Ampoi. Pe acest tronson se vor monta în total aproximativ 100 de stâlpi noi și se vor înlocui cablajele pe o distanță de 4,5 km, pe ambele sensuri de circulație.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...