Actualitate, Cultura, Stiri

Alba Iulia: Sărbătoarea teatrului pentru copii la Prichindel

Teatrul Prichindel Alba Iulia se pregăteşte de sărbătoare: sub egida Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret și a Uniunii Internaționale de Teatru de Păpuși și Marionete, vineri, 20 martie 2015, la Teatrul Prichindel va avea loc o sărbătoare a teatrului prilejuită de două evenimente oficiale: Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret și totodată Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor.

„Păpușarii și iubitorii de teatru din lumea întreagă sărbătoresc anual, în luna martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. La nivel mondial această formă teatrală beneficiază de foarte multă atenție și ocupă un loc important în zona artistică. Teatrul de păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, singura instituție profesionistă de profil din județul Alba, dorește cu această ocazie să mulțumească miilor de spectatori pentru prezența la spectacole și participarea la proiectele pe care le desfășoară. Transmitem astfel un semnal că teatrul de păpuși, prin mijloacele specifice, reprezintă o instituție necesară și firească atât în dezvoltarea personală cât și în cea comunitară. Ne dorim în continuare să facem maximul posibil pentru a oferi publicului cele mai bune producții teatrale și proiecte cât mai interesante”, spune Ioana Bogățan, managerul teatrului albaiulian.

De la ora 10.00 va fi prezentat spectacolul Cine va păzi clopoţeii, având regia semnată de Teodora Popa, urmând apoi vernisajul unei expoziții de păpuși. Spectatorii au astfel ocazia de a lua pulsul teatrului, pot vorbi cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

Începând cu ora 17.00, în parteneriat cu Asociţia Alba-Manche Împreună (AMI) și Palatul Copiilor, se va juca spectacolul „Femeile savante” de Molière. Prezintă trupa de teatru Aripă cu Zel a Palatului Copiilor Alba Iulia, regia prof. Irena Stânea. Spectacolul face parte din cadrul evenimentelor Zilele Francofoniei la Alba Iulia.

Notă: evenimentele zilei de 20 martie sunt gratuite.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...