Actualitate, Social

ALBA IULIA: Sâmbătă 9 mai are loc un miting pentru salvarea pădurilor

Sâmbătă 9 mai la Alba Iulia şi alte 13 localităţi din ţară şi 4 din străinătate vor avea loc proteste pentru salvarea pădurilor din România.

„Din nou în Alba, aici „în curtea noastră”, unde „investiţiile străine” ilegale înfloresc ca ciupercile…otrăvitoare.
Pentru că ne doare odată cu natura, cu oamenii şi cu ţara asta, sâmbătă, 9 mai, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.
Totodată, ca în multe alte cazuri de „investiţii străine” suspectate de ilegalităţi, aceste companii promit locuri de muncă în cadrul lor, în detrimentul altor mii de locuri de munca locale.
Aduceţi cu voi mesajele voastre scrise şi spuse clar şi răspicat. A venit timpul să ne facem auziţi:
NOUĂ NE PASĂ !” se arată pe grupurile de mobilizare de pe Facebook. La Alba Iulia şi-au anunţat prezenţa deocamdată peste 100 de persoane. Locul întâlniri pentru protestul de sâmbătă este în faţa Cinema Dacia de la ora 16:00.

”Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie se mai arată în anunțul de mobilizare

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...